ANTIKALK

Antikalk: Methodes om water te ontharden

Of je nu thuis bent, op kantoor of in enig ander bedrijfscomplex, gezondheid en hygiëne zijn twee zeer belangrijke factoren om altijd om altijd rekening mee te houden. Vervuiling is overal om ons heen: in de lucht die we inademen, in het voedsel dat we eten en, erg belangrijk, in het water dat we drinken. Het is bijna onmogelijk 100% zuiverheid in onze leefstijl te garanderen. Je kunt echter enkele methodes hanteren om ervoor te zorgen, dat jij en anderen om je heen een veilig en gezond leven leiden en het installeren van een wateronthardingssysteem is er één van. Ga, alvorens voor een waterontharder te kiezen, na of het antikalk is en verstopping en corrosie in het leidingenstelsel voorkomt.

De mechaniek achter de werking van een wateronthardingssysteem kan ingewikkeld lijken, maar de mogelijkheid om uit verschillende methodes te kiezen maakt het proces wat simpeler. Eigenlijk zijn er twee hoofdmethodes om water te ontharden.

Elektromagnetische waterontharders

Bij deze methode worden magneten en draden strategisch rond waterleidingen geplaatst om moleculaire inwerking mogelijk te maken. Ook wel bekend als het makkelijke type waterontharders, zorgt het koolzuurzout in deze systemen voor de verwijdering van ongewenste zeepresten, die het gevolg zijn van de concentratie van calcium en magnesium in het water.

Voordelen

De meeste van de magnetische waterontharders wijzen op het reduceren van het niveau aan calcium en magnesium in het water bij het bestrijden van de effecten van hard water. In de tweede plaats zijn ze relatief goedkoop en makkelijk te installeren en te onderhouden.

Nadelen

Het magnetische veld werkt alleen bij die delen van de leiding die dichtbij zijn. Dit onthardt alleen het water dat door dat gebied stroomt en heeft weinig of geen effect op de hele watervoorziening. De werking van het magnetische veld duurt slechts ongeveer 48 uur, waarna het hele proces herhaald moet worden.

Zoutvrije Waterontharder

Zoutvrije waterontharders maken gebruik van nanotechnologie om aanslag in waterleidingen en verwarmingstoestellen te verwijderen. Het proces komt neemt op het verzamelen van atomen om de niveaus van ‘hardheid’ in het water te verminderen. Nadat het proces is beëindigd, worden nog steeds enkele elementen van hardheid in het watersysteem gevonden. Daarom is deze methode beter bekend als waterbewerking.

Voordelen

Afhankelijk van de kwaliteit ervan vergt een zoutvrije waterontharder geen onderhoudskosten.

Nadelen

Zoutvrije waterontharders beperken sterk de aanslag in leidingen en andere toepassingen, maar halen het niet helemaal weg. Ze spelen een minder wateronthardende en een meer waterbewerkende rol en werken vaak niet als op zout gebaseerde ontharders.

Misschien is de grootste bijdrage aan het water dat uit een van de hierboven genoemde waterontharders komt, het feit dat het antikalk is. Aqua Service zorgt voor een volledige oplossing voor al je wateronthardingsproblemen. Verder biedt het een heleboel waterontharders, die zorgen voor antikalk, onthard en zuiver water.