WATERVERZACHTERS

Aqua Service Waterverzachters

We beschikken over een grote voorraad aan toestellen en producten voor huishoudelijk én industrieel gebruik bij diverse toepassingen: ontkalken, ontharden, filteren of ontijzeren van zowel leidingwater, regenwater als putwater. Dit laat ons toe om uiterst snel in te spelen op uw specifieke behoeften.

Ons gamma:

  • Huishoudelijke en industriële ontharders
  • Omgekeerde osmosetoestellen
  • Ontijzeraars en mangaanfilters
  • Demineralisatietoestellen
  • Zand- en andere filters
  • Nitraatfilters
  • Doseertoestellen
  • Allerlei toebehoren

Vragen? Prijs? Offerte?

Monobloc waterontharders

De composietfles en de zoutbak zitten in één behuizing. De monobloc toestellen zijn uitgerust met een centrale klep, een bypass en een pekelinjector.

Centrale klep

Deze zorgt voor de besturing van de verschillende cycli zowel voor als tijdens de regeneratie. Het water stroomt van boven naar beneden in het toestel, terwijl de bezouting via harsen plaats vindt van onder naar boven.

Bypass

Vermijdt agressief water door het ontharde water met onbehandeld water te vermengen wanneer nodig. Dit vermijdt tevens corrosie in de leidingen en houdt het water drinkbaar. De Bypass kan het onthardingsproces omzeilen wanneer grote hoeveelheden water verbruikt worden die niet moeten onthard zijn.

Pekelinjector

De pekelinjector wordt aangedreven door het water zelf. Hij zorgt voor een automatische zoutaanpassing volgens het benodigde waterdebiet.

Vlak voor de uitgang naar de afvoer via het riool beschikt de monobloc waterontharder over een debietregelaar. Samen met het filterkorfje bovenop de harstank verhindert deze het wegspoelen van het hars.

Activeren van de regeneratie gebeurt door elektronische tijdssturing met tijdscorrectie. Dit timer-mechanisme maakt dat de spoelingen steeds op hetzelfde tijdstip en op dezelfde dag(en) plaatsvinden. Hierdoor krijgen bacteriologische onzuiverheden geen kans om zich te ontwikkelen.

Aqua Service monobloc waterontharders zijn verkrijgbaar met tijdsgestuurde of volumegestuurde besturingskleppen. Er is ook een volumegestuurde besturingseenheid beschikbaar met extra regeling voor een vakantieregime.

  • Fleck 5600, 5000, 5600 SE, 6600 elektronisch en 6700 elektronisch
  • Autotrol 255/440 I, 255/940, 255/960 I, 255/460 I

Wij beschikken ook over een lijn van kleine en compacte waterverzachters voor huishoudelijk gebruik, ideaal voor plaatsing in beperkte ruimtes en in appartementen. Deze kleine maar performante waterontharders kunnen ook tegen de muur worden bevestigd voor nog meer plaatsbesparing. Afmetingen vanaf 20 cm Breed, 40 cm Diep en 56 cm Hoog.